torsdag 9 juli 2009

Hoppas ni får skitväder där hemma

Jag hoppas att det blir riktigt pissväder hemma den kommande veckan. Det gör jag inte bara för att jag vill plåga er utan för att jag hörde två Brommabrackor diskutera väder på t-banan en morgon i våras.

Brommabracka 1: -Vilket otroligt väder vi har!
Brommabracka 2: Inte bra...
BB 1: Det är väl skönt?
BB 2: Nix, antalet soldagar per år är konstant och vi kan inte slösa bort alla nu i maj när man sitter inne på byrån. Då blir det ett helvete i Torekov sen vettu!
BB 1: Mmm, Österlen i hällregn är heller inte kul...

Jag tror Brommabracka 2 har rätt faktiskt. Ungefär. Alltså vill jag mest plåga er för att jag själv ska få njuta av svensk sol sen. För Kalles del är det nog säkrast att det är bra väder. Jag är nämligen rätt säker på att han lider av en fullt utvecklad brunorexi.

6 kommentarer:

Ingela sa...

Hahhahaha...förlåt... men om du sett hur blöt jag var i morse efter att ha varit ute, så hade du varit extremt nöjd i så fall... det var så tragiskt att det blev komiskt ;)

Emma (Tri) sa...

Haha, det där resonemnaget för jag ALLTID. Skönt att höra fler tänka så, folk brukar flina lite menande när jag säger så (alltså att soldagar i Sverige är högst ransonerade och man därför inte vill slösa bort dem på våren eller på sommaren de dagar man inte har semester :))...

Toves sa...

Emma
Men vet du om det är sant då?

Ingela
Kanske hade skrattat lite bara...

Västergötskan sa...

Jag hoppas också på regn. Jag jobbar 3 veckor till, så det får regna så mycket det vill! :-D

Emma sa...

Alltså, det är ju olika från år till år, helt klart. Och vissa somrar verkar det finnas hur många dagar som helst. Men det är ju ett faktum att Sverige inte har särskilt solsäkra somrar generellt sett. Därför får jag alltid lite panik över alltför många soliga dagar, eftersom det inte är så gott om dem och eftersom det lika gärna kan vara de sísta för den sommaren. Men självklart är det ingen som sitter och räknar dagarna och delar ut dem efter tillgång ;)...

madlar sa...

Garvar högt (eller LOL som de mer nördiga säjer) ;)