tisdag 7 juli 2009

Har franska soc. span på oss?

Såhär svettig och sned i ansiktet var hemmafrun när hon reentrerade i hemmet

7/7, en hård och tämligen misslyckad shoppingdag. Vi åkte till Cap3000, ett shoppingcenter utanför Nice bara för att konstatera att rean börjar imorgon. Trots detta var det massor av folk, de skulle väl reka inför morgondagen. Hur det blir då törs jag knappt tänka på men vi ska vara där kl. 10 när de öppnar. Som om vi skulle kunna vakna så tidigt.

Efter denna sejour släppte jag av man och barn vid poolen och begav mig till den gigantiska stormarknaden. Börjar bete mig som en äkta fransk hemmafru. Parkerar nära kundvagnarna, glider in och hittar som i min egen ficka. Vid kassan drar jag upp mina medhavda plastkassar och flinar elakt åt alla svennar som står och svär över hur "skitdyyyra" kassarna är. 13 kronor är dyrt ja.

Dagens mest misslyckade sekvens var att vi för andra gången på en vecka tappade bort vårt barn i en affär. Inne på H&M ljöd plötsligt högtalarna: "Une fille blonde qui à trois ans chèrche ses parents". Typ: "En blond 3-årig flicka letar efter sina föräldrar".

När jag lite senare stod ensam i provrumskön frågade en manlig expedit med skärpa i rösten var min dotter var någonstans. Han trodde nog att jag var helt oduglig som mamma. Hoppas inte franska soc har span på oss. I så fall säger jag bara till dem att vi snart får ett barn till och att man faktiskt får räkna med lite svinn.

Det här trodde jag betydde att det var 50% på alla kläder i rayon. Börjar nu inse det orimliga i det och funderar på att slå upp ordet "rayon".

3 kommentarer:

Malinka sa...

I det här sammanhanget måste "rayon" betyda 'avdelning'. 50% på alla kläder på avdelningen, alltså.

(Jag konsulterade www.norstedtsord.se – kan inte franska egentligen. ;-))

Toves sa...

Tack, då slipper jag! Risigt att jag missat flera bra tillfällen dock. Tror dock att det bara gäller de som har carte de fidelité. Nu har du något nytt att slå upp! ;) Fast det är inte lika svårt om man kan engelska...

Hanna sa...

Du får tillbaka 50% i form av värdecheckar (att handla för, alltså). Gäller på kläd- och skoavdelningen.