fredag 18 september 2009

Graviditet - ett undantagstillstånd

Tjejen som gav magtröjan ett ansikte

Graviditet är ett undantagstillstånd. Inga normala regler gäller. Okända börjar prata med mig, folk kommenterar min kropp, både kända och okända tar på min mage, det är helt okej att kalla mig tjockis och folk pratar hemorrojder, förstoppning och flytningar som om de pratade väder.

Jag hör till dem som inte störs av allt det där men det är jädrigt märkligt ändå.

8 kommentarer:

Anonym sa...

He he. Mammor oxå!2 Jag skrev om det igår att folk tror att de har rätt till allt: kommentera hur man uppfostrar sina barn, hur man klär dem, hur man parkerar vagnen etc etc :-)

/Tia

Klara sa...

hahaha, och en liten lovisa som badar i bakgrunden av sin fotograferande mamma. Fint! Skickar ni ner henne på posten snart, vill hänga med henne istället för andras barn hela dagarna. :)

Eva sa...

Håller med! Arg jag blir när det ska kladdas på magen, vill klippa till dom!

Lollo sa...

Men du är så snygg som gravid att du faktiskt får stå ut med det :-)

Anonym sa...

Jag hatade verkligen när folk tog på magen. Men jag sa aldrig något...jag bet ihop...

Knaada sa...

Jag tycker det är värre när dom inte säger något, utan ser på Lilleman och sen på min mage. Är det den gamla bulldegen eller är det en ny?

Cec sa...

Jag måste se ut som jag bits eller är folkilsk, för inga okända har försökt klappa mina magar eller pratat grav.symptom. En 4-årig kille på Eriks dagis är den ende som klappat utan att fråga.
Däremot har personer jag känner haft skilda åsikter om magens storlek.

Helena sa...

Ja, en gravidmage är verkligen en ice breaker. Det kan ju vara lite kul ibland, men mot slutet blir ju budskapen alltmer enkelriktade ("det ser ut som att det är dags när som helst!"). Och sista veckorna är det ju ingen som lyssnar på vad man säger längre, de bara stirrar på magen och tänker "ska hon inte klämma ut den där ungen snart?!"...(och där är jag nu - bf var igår)