torsdag 10 december 2009

Pizzapaj


Apropå felhörda låttexter så fick jag nyss en aha-upplevelse som blev en nähä-upplevelse. Jag hörde Dean Martins "That's amore" i nån reklam och garvade åt att jag alltid har trott att han sjunger om "pizzapie". Kom på att det måste ju vara "piece of pie". När jag nu skulle skriva ett blogginlägg om detta så Googlade jag först för att inte göra bort mig helt. Nu gör jag väl bort mig ändå för han sjunger visst om pizzapaj. Trots att jag har varit i USA ganska många gånger så har jag aldrig ätit det.

Vad tusan är pizzapaj? En paj med pizzasmak? Eller syftar han på mångubben? Hur kan den vara en pizzapaj? Är låten på allvar? Frågorna hopar sig.

Borde ringa min Dean Martinfrälsta pappa men klockan är i mesta laget, annars skulle han nog uppskatta mitt plötsliga intresse. I somras pågick till och med en diskussion om huruvida bebisen skulle kunna heta Dean i förnamn och Martin i andranamn.

5 kommentarer:

Tänkte bara sa...

Du fick mig nästan. När jag läste tänkte jag ...ahmen...sjunger han inte pizzapaj, det trodde jag oxå... :) tänk vilka underbara bekymmer så här på morgonkvisten.

Malinka sa...

When the moon hits the sky like a big pizza pie, that's amoreeeeeeee.

Mångalen. Är den låten för mig.

Pizza pie är helt enkelt en beskrivning av en rund pizza. Vet inte om det är en erkänd (gammal) användning eller något som Dino(s låtskrivare) hittade på själv.

Malinka sa...

Ah! Man ska inte prata innan man kollat Wikipedia! Kolla andra stycket.

Toves sa...

Tänkte bara
Ha! Jag blev själv måttligt förvirrad ac den där felhörningssiten jag länkade till.

Malinka
Som så ofta så löser du det hela, tack! Jag googlade som sagt men när ingen av de första träffarna var WP så bidde det inget svar.

Natosh sa...

Min sambo har inte sjungit en enda textrad rätt i hela sitt liv. Så naturligtvis skrattade jag gott och hånade honom sådär lagom kärleksfullt när han sjöng "pizza pie"

Döm om min förvåning när han för första gången i världshistorien haft rätt! Det i sig bevisar att det är OK att missta sig just i detta fallet...