onsdag 3 februari 2010

Ett danskt kok

Draget är det viktiga i Danmark

Vad är det som gör att samma ris ska koka olika länge i Danmark och Sverige? Är det varmare i de danska grytorna? Gillar danskarna när det knastrar om riset? Blir de hårda i magarna? Frågorna hopar sig.

5 kommentarer:

Fyra nyanser av rosa sa...

Det här är helt sjukt! Tänkte på EXAKT samma sak igår när jag gjorde mannagrynsgröt till Mini. 4 minuter i Sverige och bara 3 i Norge eller Danmark eller vad det var.

Ha ha!

Nu har jag mer tid att skriva kommentarer här :-)!

Lotta sa...

Nä det här var för skumt .. sitter som ett stort frågetecken! Hur kan det komma sig? Nån måste veta!

Fler kommentarer tack! Måste få veta :)

Jessica sa...

Haha, samma sak har förvirrat mig!

Cec sa...

Det ska koka kortare & dra längre i DK. Kanske håller deras spisplattor värmen längre?

Emma (Tri) sa...

När jag var i Montreal hade jag en kinesisk rumskompis som alltid kokade riset på det där sättet, och jag skulle vilja påstå att hon var fenomenal på att få riset perfekt! Kan tillägga att min mor alltid kokar både ris och potatis på detta sätt. Behöver jag tillägga att även hon är en fena på att få till den rätta konsistensen på både ris och potatis :D... Så det är nog danskarna som hajjat läget och vi svenskar som är lite efter...