tisdag 2 februari 2010

Snippa eller framstjärt?

Jag var först väldigt anti snippa. Inte företeelsen alltså utan ordet. Det kändes konstruerat och fånigt men för några år sedan började jag inse nyttan med det hela. Ordet alltså.

Vad kallar ni snippan för?

22 kommentarer:

Sus sa...

Fitta, puppa, törva, mus, snippa, det där mellan benen..

GI-Malin sa...

Fiffi

Kajsa sa...

En snippa är en snippa är en snippa. Men du vet jag att jag är ett fan. Av ordet alltså.

Fyra nyanser av rosa sa...

Jag gillar snippa nu! Gillade inte heller det tidigare men nu har jag väl van mig. Men SUS inte säger du väl "fitta" ...jag snörper på munnen och rynkar på näsan som min gammelmormor :-) när jag läser detta!

Tänkte bara sa...

mus

Madlar sa...

När tjejerna var små sa vi kissrumpa, säkert pedagogiskt fel men det funkade för oss.

Sus sa...

Nä.
Men människor kan vara fittor.

Malinka sa...

Snippa. Det gemensamma ordet på fsk dessutom.

Camillas lockar sa...

Snippa. Helt klart.

Fredrik sa...

Min son som 4 1/2 år säger kurrirussa, det har han fått från mor sin. Så det är bara att haka på...

Malin sa...

Snippa har det blivit. Men det beror oxå på vem man pratar med. Pratar man med folk som inte har barn ser dom ut som fån? Vad är snippa???

Lotta sa...

Snippa under konversationer med sonen (4 år), mus med äldre. Kompisar som inte har barn ser ut precis som Malin skrev som fån när man säger snippa. "Ehh .. vaddå?"

Anonym sa...

Snippa (vilket känns naturligt idag) nu när vi har fått barn och man pratar om kvinnliga könsorganet, vagina eller liknande om jag pratar studier och grövre ord om det är sexrelaterat ;-)

Nettish sa...

Är helt beroende på sammanhang.

anna sa...

jag använder vagina om jag pratar om den i vanliga fall. har börjat gilla ordet vagina väldigt mycket. Annars om jag pratar om ett mer sexualliserat sammanhang eller där vagina låter lite för "propert" så säger jag fitta. Annars gillar jag "hallongrottan"

Toves sa...

Här var det spridda skurar. Jag säger ju snippa men håller med om att folk som inte har barn brukar vara trögfattade.

Sprid snippa till folket!

Emma (Tri) sa...

Snippa när jag pratar med mitt barn. Det är det ord som används i förskolemiljö, så det känns vettigt att använda samma... Har inget bättre ord heller, fitta känns för grovt, vagina är ju liksom bara det innanför blygdläpparna och därtill lite kliniskt, "där nere" antyder att det är tabu, mus är ett djur osv. Nä, jag tycker nog snippa känns bra - det finns inget bättre alternativ!

Emma (Tri) sa...

Fast fiffi var ju gulligt förstås. Men om många höjer på ögonbrynen (av förvåning och oförstående) över "snippa" så tror jag det blir ännu mer höjda ögonbryn över "fiffi" :)...

Petra sa...

Snippa går bort här hos oss. Kussimurra är ordet.

Mother, Married & Twenty sa...

Jag tycker att snippa är ett bra ord, det känns liksom neutralt utan att låta för sexigt eller töntigt. Jag är uppväxt med att den heter "kissen" vilket ju känns rätt missvisande då det inte riktigt är enbart vad den används till.

Klankis sa...

Råttan. Trevligt va.

Anonym sa...

Fisken såklart!