söndag 10 oktober 2010

Att ta med barn på fest

Först är allt trevligt och alla barn leker. Sen somnar barnen snällt där de står. Alla utom två. Barnens mamma går ut och söver barn nummer ett medelst vagnpromenad. Det andra barnet är övertrött men skär hellre ihop än somnar. Efter en evighet får pappan ungj...barnet att somna i soffan. Föräldrarna får fem trevliga minuter med de andra vuxna innan barn nummer ett vaknar och beter sig lite som Dr. Jekyll och Mr. Hyde tills en taxi beställs. Det äntligen soffsovande barnet väcks och skär ihop på nytt. Ett skär som håller i sig hela resan hem och genom den en timme långa boken som är den enda som duger som midnattslektyr.

Samtidigt som pappan läser långboken blir mamman och badrummet utsatta för en attack. Det är barn nummer ett som fungerar ungefär som en vattenspridare med den lilla skillnaden att det inte är vatten som sprids. Mamman sprayar en del rengöringsspray tills hon kommer på att det känsliga kalkstensgolvet inte tål sådan. I ett hysteriskt försök att avstanna frätningsprocessen häller mamman ut en del vatten på golvet men det är för sent, de permanenta fläckarna är ett faktum.

När det tidigare nedkissade barnet till sist ligger i sin säng kan mamman inte avgöra vad på hennes kropp som är vad av vatten, svett och barnkiss. Efter duschen finns ingen handduk, den gick till att torka upp kiss/vattenattacken.

(Det kan vara mamman som var med om spektaklet som har skrivit blogginlägget)

3 kommentarer:

Lisa sa...

OMG vilken kväll! Men känsligt kalkstensgolv i ett hus med två småbarn och en mamma med fabläs för rengöringsmedel? Det måste legat där när ni flyttade in, right?

Hoppas nästa fest blir bättre. Om det blir någon. ;)

Tove Kungsholmen sa...

Absolut, puckogolvet låg här när vi flyttade in och det är inte bara i badrummet milt uttryckt.

Nästa fest blir garanterat utan barn, även om den (som den här) kallas familjemiddag.

Malla sa...

ja, jag blir också förvirrad av designbyte - jag ångrar mig nästan men jag var lagomt kräkless på all rosa. Fast funderar ändå på att byta tillbaka till förra headern men då betyder det ytterligare förndring och ja, sånt gillas ju inte. Vi får se hur det blir.

Haha tack för din röst då. Det var stort av dig :)