onsdag 6 oktober 2010

Har du något smeknamn?

Tove är inte ett namn som inbjuder till smeknamn precis. Genom åren har jag haft två. Tovelove kallas jag av flera bl.a. mina kusiner som till och med har döpt en macka till "Tovelove-macka". Det är snällt men lite knasigt samtidigt för mackan består av hårt bröd, kaviar och ost. Jag äter inget av det. Det andra smeknamnet är Snova som en kompis hittade på i högstadiet. Exakt hur det uppkom minns jag inte men det kommer från Tove och myntades i mitt flickrum. Numera är det mitt internet alter ego.

Vad heter du och vad kallas du?

14 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag heter Fredrik.
Jo min mamma kallade mig för Prins Stjärnöga när jag var liten, ibland även nu i vuxen ålder faktiskt:)
Vissa säger freddan, fredde, frich, freddie nigga, freddrisch, fruttrik...ja det var väl typ dom, men jag gillar när folk använder mitt riktiga namn. Då lyssnar jag varje gång:)

Johanna sa...

Min mamma har alltid kallat mig för "Loppan", hon säger bara "Johanna" när hon är arg, typ! Min bästa vän kallar mig för "Kakan", lite ironiskt eftersom jag inte tycker om kakor och tårta! Min pojkvän kallar mig alltid för "Hjärtat", det kan han ogenerat ropa ut varsom. Lite pinigt tycker jag! Under skoltiden blev jag alltid kallad för "Jojjo", den som kallar mig det idag blir svartlistad! Jag hatar det! Det har även varit tacksamt att kalla mig för "Stekpanna" genom åren.. Måste säga att kommentaren ovan var väldigt rolig!

Sus sa...

Korven.
Men jag föredrar Susanne.
När jag var yngre så hette jag Sussie.
Det låter mer som pussy och jag gillar inte det.'

Så dä sa.

Klankis sa...

Jag heter Sandra och kallas för Klanka och Klankis.

Boel sa...

Jag har smeknamn på allt och alla. Själv kallas jag Bollan...även på jobbet haha. Min mormors påhitt tror jag. Min dotter heter ju Nea, men vi kallar henne nästan alltid Neis, så nu efter nio månader gör typ alla det. Och min sambo, Martin, honom kallar vi doktor Märta.

Det är ju helt sjukt när jag tänker på det, vem hittar på ett smeknamn till Nea?

Jessica sa...

Min mamma har alltid kallat mig Mini. Utöver det så har smeknamnen hållt sig till Jessi, Jekka och numera mest Jess

Jessica, bymom.se - illustrationer som är överförbara till textil sa...

Jag kallas för Beppe av min familj... ganska udda eftersom jag heter Jessica och är tjej. :-)

Malla sa...

Jag heter Malin men kallas för Malla. Eller Ballamalla. Ibland Mallan.

helene sa...

Korven, Ninni, Helly. sistnämnda bara av min killkompis som skulle bli sååå lycklig om jag gifte mig med nån som heter hansen i efternamn.

Potatishäxan sa...

Jag heter Magdalena och kallas för Magda på jobbet. Men privat dras jag med mitt smeknamn från skolan, Magge. Det är så jävla fult. Men hela min klass vimlade av fula smeknamn, Magge, Rogge, Pogge, Mille, Walle, .. Usch. Det värsta är att man blir aldrig av med det. Har bara några vänner av nyare datum som inte använder det, annars är jag Magge med hela klabbet. Men det är ju jag så man får väl stå ut =)

@Johanna: Min dotter heter Johanna och jag kallar henne för Ärtan eller Pärlan. Och i skolan kallas hon Jojo =). Men hon är bara 7 år och tycker att det är skitcoolt att ha fått ett smeknamn.

Tess sa...

Jag heter Therese. Kallas Tess, Tette, lillaTherese, Dahl (efternamnet), Gud (mina elever säger det), Björns Therese, TD... Bör tilläggas att min svägerska har exakt samma för- och efternamn...

Emma (Tri) sa...

Emma. Utom på skoj då man kan få höra Emma-Slemma, Emmis, Emmsan... Och såklart mamma/pappa-smeknamn, typ "lilla gumman". Men förutom föräldrarnas självklara rätt att alltid kalla sina barn ngt gulligt (japp, även 34-åringar är små gummor ibland) så är det inget smek- eller öknamn som fastnat. Det mesta har endast använts någon enstaka gång...

Toves sa...

Kul läsning!!!

Tova Linnér sa...

Hej jag heter Tova men kallas för Teddy! Tycker ni det är konstigt att kallas Teddy när man heter Tova?