tisdag 23 november 2010

Dödslängtan?


Min Eleonora är för tillfället avställd

Ikväll var jag ute och körde bil och slogs av att man ser en hel del cyklister ute trots vädret. Folk som cyklar på vintern måste ha en lätt rubbning av förståndet. Folk som cyklar på vintern utan lampa och hjälm måste ha ren och skär dödslängtan.

7 kommentarer:

Sus sa...

Dom är inte kloka! Igår var det sjukt halt i hela stan, men nog fanken cyklades det..

Potatishäxan sa...

Säg inte så - jag har gett mig fan på att jag inte ska medan mig utan cykla denna vinter. Med lyse och reflexväst. Idag ligger första snön - ska bli spännande att se om det blir mer cyklande i år efter detta.

Fast då i Lund inte Stockholm. För där är det fanimej livsfarligt, har provat att cykla från Djurgården till Åhléns city och tillbaka. Med livet som insats.

Västgötskan sa...

Ja, lampa och hjälm är ju en förutsättning!
Men det finns ju faktiskt även vinterdäck till cykel numera.

Tove Kungsholmen sa...

Igår kväll var det råhalt men nog fanken klämde vissa cyklister sig fram mellan filerna i hårt trafikerade korsningar. Fattar inte varför de inta kan cykla på cykelbanorna åtminstone. Har ingen lust att vara den som kör ihjäl en dödslängtande cyklist även om h*n har dubbdäck.

Johanna sa...

Hela Halmstad är typ en isgata. Det hade varit mer passande med ett par skidskor när jag går ut med hunden..

Carolina sa...

Jag kör med hjälm+reflexväst+dubbdäck+lyse. Nog ture halkade jag omkull i en backe i går trots allt. Blankis på svart asfalt, det syns inte så bra.... Men jag cyklar hela vintern i alla fall, har turligt nog cykelbanor hela vägen till jobbet :-)

Anonym sa...

Kan bara hålla med. cyckelhjälm är en sån himla bra livförsäkring så man fattar inte att så många är utan.

Kramisar Jenny