lördag 4 december 2010

Att snutta sin livskamrat på Facebook

En företeelse som jag tycker är rätt rolig är folk som gullar med sin livskamrat på Facebook. De skriver små snuttinuttiga kärlekspillprylar till varann till allmän beskådan. Varför gör de så? Ses de aldrig? Har de inga mobiltelefoner? Eller vill de bara visa för alla hur otroligt lyckliga de är?

22 kommentarer:

Lisa sa...

Haha, exakt detta har jag många gånger funderat på (läs: stört mig på)! Jag har speciellt ett kompispar som håller på så (mest tjejen) och det känns så knasigt.. ;)

Jag har samma Facebookstatus med min man som du har med din - de vill att vi ska reconnecta. :)

Kram!

Jonas sa...

Jag håller med fullständigt. Varför gör man så?

Men är inte det sjukaste de par som delar konto på Facebook. Har de inget eget liv?

Jenny sa...

Ha ha! Word!

Sus sa...

Jag befaller mest på FB Ta hand om din sjuka sambo istället för att spela xbox eller vad fan det vi har här hemma.

Men det funkar aldrig i alla fall. Befallningen alltså. Spelet funkar alldeles för bra.

Åsa Hellberg sa...

Jag tycker att det är värre när det snuttas med andras livspartners.

Miss Muffin sa...

Åh gud. Jag har ett sånt par bland mina vänner. De skriver små smöriga meddelanden till varandra medan de sitter i samma lägenhet (!!!). Typ "Jag är så kär i dig" eller "Kyss min älskade". *kräks*

Tove sa...

Kunde inte hålla med mer! Vilken himla snuttegullröra det kan bli i loggen ibland. Är det oss, dom eller Facebook det är fel på?

Potatishäxan sa...

Usch jag har såna snuttare i min vänlista med. Som hela tiden håller p med "Nu kommer snart världens bästa man J hem", eller "Åh så ensamt det är på hotellet utan min älskade A" osv. Jag är cynisk och undrar om de knullar någon annan under tiden och skriver så bara för att ha lite alibi.

Lina sa...

Jag & min man har ingen kontakt alls över FB. Har kanske skrivit i hans logg 2 ggr dom här åren..
Kryper i hela min kropp när jag ser loggar fulla m hjärtan och massa snuttigulliga. För vem är det dom behöver bevisa sin kärlek egentligen. Varför skickar dom då inte privata meddelanden??

Christina sa...

Ett slags skryt på facebook är vad det är---> kolla oss, vi är kära! Inte min melodi! Hejhej C

Elin - Bondmora sa...

Nej, Bonden och jag gullar inte över facebook. Fast jag har fb-vänner/gifta som bråkar över fb. Det är nästan värre.

Jenny sa...

Roligt att du skrev det där för i fredags fick jag ett "puss" på fb från min man. Synd bara att anledningen var att han ville kolla om hans statusbild var ändrad. Kärlek det.

Nina [ljuvligt] sa...

Roligt :D Känner igen fenomenet. Kan bli väl puttenuttigt.

Min man och jag säger det direkt till varandra istället, att vi liksom gillar varandra.

Fast hellre kärleksförklaringar någonstans än inga alls. Man ska inte vara så jävla rädd för att visa kärlek, även om man bor i landet Lagom. Kärlek for president.

Johanna sa...

Haha, word!

TuvaMinnaLinn Vintage (a love story) sa...

Jag tänker ofta att jag borde göra tvärtom...typ "nu lämnade du frukost disken igen, tror du detta är nått jävla hotell!?!"

Min teori är dock att om man måste skylta med sin kärlek eller lycka så är det nog för att man tvivlar lite på den själv.

heidi sa...

men äsch, det är ju gött att vara kär! varför ska det vara så töntigt att visa det? jag håller med nina, kärlek for president.

Tove Kungsholmen sa...

Inget fel på kärlek, tvärtom! Förstår bara inte vuxna människors behov att att "snutta" varann på ett öppet forum på nätet. Men det är jag det, snutta på ni som gillar det!

Sofia sa...

FINNS det folk som delar facebookkonto?? Har en kompis som öppnade ett konto till sin bebis. What the?!

P.E. King sa...

Varken jag eller min fru använder Fejan, men vi lämnar lappar på köksbänken till varandra. Gammalmodigt?

Anonym sa...

Det är ju otroligt irriterande. I samma klass som när folk skriver om sitt fredagsmys och sen avslutar med "livet leker" och gullig smiley. Eller när de berättar om sina barn och använder snuttiga smeknamn, typ "nu har gullis bajsat på sig igen, hoppsan-hejsan". Kräk!

Fredrik sa...

Vi snuttar på, men vi ses ju aldrig heller...
Men sen kan jag tycka att det är onödigt att irritera sig över folks statusuppdateringar, det finns ju värre saker att bli upprörd över:) Ska man bara skriva smarta och djupa saker blir det ju också lite tråkigt efter ett tag...jaja, ibland kan det vara skönt att irritera sig på nåt men jag är nog inte på ett sådant humör idag:)
Kram!

Maria sa...

Det där har jag också tänkt på. Ungefär som när man läser i tidningen att någon ger "Dagens ros/blomma" till sin egen mamma/nära släkting/vän osv som hjälpt till med något. Det borde man ju kunna säga direkt till den personen istället. Inte gå omvägen genom tidningen eller i det här fallet FB.
Min man är iofs inte på FB, så jag kanske bara är avundsjuk =)