lördag 31 juli 2010

Vilka kändisbloggar läser du?

Jag följde Schulmans pappablogg sporadiskt och har haft en kort fling med hans avlagda fru. Nyss dammade jag in hos Fotbollsfrun som jag inte gillar men plötsligt bestämde mig för att ge en chans. Blondinbella och de där bruttorna är så tråkiga så att klockorna stannar, likaså Carolina Gynning. Vimmelmamman är lite för pretto och nu kommer jag inte på nån mer. Jag är dålig på det här med kändisbloggar.

Har du nån skön kändisblogg att rekommendera? Gärna nån som överraskar. Nån som är rolig eller skärpt fast man inte trodde det. Som jag ungefär.

Nu kom jag på en som alltid får till det - Spiderchick. Om man nu kan kalla henne kändis? Är man så rolig så borde man vara kändis kan jag tycka.

Årets kanske sämsta dag

Vissa dagar önskar man bara aldrig hade funnits. Idag är en sådan dag. Den går långsamt och tar liksom aldrig slut. Blä.

fredag 30 juli 2010

Penisringarnas paradis



ICA på Dalarö är en toppenaffär, de har verkligen allt. Häromdagen upptäckte jag att de även säljer penisringar. Convenient. Vem vågar köpa en sån på ICA?

torsdag 29 juli 2010

Liten dokumentförstörare uthyres

En inköpslista möter sin baneman

Jag tror att Nils är mogen för sitt första sommarjobb. Han kan marknadsföras som marknadens gladaste dokumentförstörare. På egen hand letar han upp dokumenten och förstör dem sedan slumpmässigt. Han tar all sorts papper och kartong och har relativt lång standby-tid.

Ett bud anyone?

onsdag 28 juli 2010

Fyllig gissningslek

Man blir allt lite fyllig när man är gravid. Här är två bilder tagna på Mälarstrandspaviljongen. Det är samma objekt. På den ena bilden är jag gravid, på den andra är hon det.



Gissa vem som är gravid på vilken bild.

söndag 25 juli 2010

Cirkuspremiär

För ett par timmar sedan släppte Nils och jag av Lovisa och Kalle utanför Cirkus Wiktoria på Dalarö IP. Lovisa var väldigt glad och förväntansfull på vägen dit. Nu väntar vi spänt på att de ska komma hem och berätta hur det var.


Vinkar på väg in i cirkustältet (inte världens bästa bild nej)

Update dagen efter:
Lovisa var jättenöjd och har pratat massor om cirkusen. Allra bäst var "kanelerna som visade lumporna" aka kamelerna som visade rumporna.

lördag 24 juli 2010

Forever young

Världens skönaste skor


Det är insidan som räknas

fredag 23 juli 2010

Nygamla tamponger

Har noterat att de "nya" Libressetampongerna är exakt likadana som de gamla OB-ditona. Det är samma tillverkare. Undrar om de hittade ett jättelager av gamla OB Fleur och bara döpte om skiten? Fula askar är det också.

onsdag 21 juli 2010

Varför ligga ner och sova?

tisdag 20 juli 2010

30


Idag fyller jag 30. Alla har kommit ihåg mig, det har ringts, sms:ats, Facebookats, skickats blommor och getts presenter. Nu ska jag försöka börja prata i presens igen.

Tårögd

På tre dagar har två av mina närmaste vänner fått barn. En av dem ringde nyss från BB och sedan dess så har tårarna tittat fram flera gånger. Under 2009 och 2010 så har min närmaste vänkrets klämt ur sig fem barn. Det är stort. Vi som är så unga.

måndag 19 juli 2010

Gäller det mig också tro?

Mycket mjölk nu

Skelettet byggs upp tills man fyller 30, sedan börjar det brytas ner. Idag stänger jag in mig på toaletten med ett badkar mjölk och ett sugrör helt enkelt.

söndag 18 juli 2010

Tour de Dalarö



Lovisa kan numera cykla! Hon har haft en springcykel* sedan 3-årsdagen och det har gett resultat.

* Och samma klänning i ett drygt år

lördag 17 juli 2010

Kommunist vaskar

Fick en kommentar och insåg att Gudrun Schyman ju vaskade 100 lax! Den före detta kommunisten är alltså hetare än Stockholms samtliga brats. Undrar om hon sms-vaskar också?

fredag 16 juli 2010

Pinsamma Takida och doktor sökes

Jag inser sakta men säkert att det är pinsamt att gilla Takida. Förstår bara inte varför?

Och inte apropå det - det här är ju ungefär lika bra som att köra ring en vän på miljonfrågan men jag har sjukt ont i armbågen. Det gör ont på samma ställe som en tennisarmbåge men det är inte det. Sjukgymnasten visste inte och jag flänger runt för mycket för att lyckas ta mig till en läkare. Nån som har ett förslag på vad det kan vara lite spontant sådär?

Våldsamt?


Tror att Lovisa tog i lite extra för att jag filmade, i vanliga fall var hon så försiktig. Jätteförsiktig verkligen. Men jag vet att det ser lite våldsamt ut. Nu kommer ni varna mig för armbrott, shaken baby syndrome, benbrott, uppstötningar, handbrott, fläskläpp, tåbrott, krosskador, hårbrott och så vidare. Och herregud, studsmattan har ju inget skyddsnät!

Fast i takt med att mitt läsarantal har minskat så kanske några av prettomammorna har försvunnit? Båda barnen tyckte iallafall att det var superkul. Nils gillade att bara krypa på studsmattan men det var ännu roligare när Lovisa studsade samtidigt.

Jag - en jobbig tennismorsa?


Idag träffade hon på nästan alla försök, jag blev löjligt stolt

Idag under Lovisas tennislektion var jag den förälder som hejade och peppade mest. Smygtendenser till att bli en sån där jobbig idrottsförälder alltså...


Nils verkade sugen. Tidig debut på banan, kan bli en fin karriär

torsdag 15 juli 2010

En slump?


Alg eller torsk?

Fast egentligen tycker jag lite synd om Littan...

På tillväxt för ATP-touren 2024

Min bästa dotter går i mina fotspår! Idag var hon på sitt livs första tennislektion och efter lite inledande tveksamhet så lossnade det. Det var ganska svårt att pricka bollen och det roligaste var att plocka upp bollarna efter varje omgång.

Med tanke på att hon började vid fyra års ålder istället för vid mina sju och dessutom har en pappa som är ett bollgeni så ser jag de 250 kronorna som en lysande investering.


Rykande action, strax efter att detta togs träffade hon bollen för första gången!


Kul mojäng


En ärrad sommarbana duger fint

onsdag 14 juli 2010

Den bästa tiden är nu*



Nu börjar årets bästa tid. Mitten av juli till mitten av augusti. Kvällarna är mörka och det är kräftsäsong. När jag var yngre fyllde jag år också. Det gör jag ju fortfarande men numera vet jag inte om det räknas till de bra sakerna, särskilt inte i år.

Min kräftpremiär var idag, något tidigare än vanligt men det gick inte att motstå. Vi har tillbringat dagen på Vinön i Hjälmaren och där sålde fiskarna nykokta kräftor i sina trädgårdar. Snorbilligt.

Ett tecken på 30-årskris kan vara att jag använde kräftkniven lite mer än tänderna, förhållandet brukar annars vara det omvända. Idag är det Vickans tur, om en knapp vecka är det min. Gulp.

* Rubriken kan ju syfta på flera saker

tisdag 13 juli 2010

En fördel med insjöar


Förklaring överflödig tror jag

Ta mig till havet

Nu är jag på hårdvischan igen. Jag kan ta det faktiskt. Jag kan ta grönskan, gödselstanken och bristen på folk. Jag kan ta tystnaden, djuren och långsamheten. Det är bara en sak jag inte klarar. Att "bada" i 26-gradigt lätt brunfärgat vatten som räcker mig till anklarna. Där har min gräns gått faktiskt.

Vad badar du helst i, insjö, hav, pool, badkar, pengar?

måndag 12 juli 2010

Skärgårdsliv

Häromdagen skjutsade pappa oss med båt till familjen Sandholm på Runmarö. En mysig tur!



Väl där bjöds på god mat, trevligt umgänge, salta bad och ett par turer med flakmoppen, mycket uppskattat alltihopa!



Viva España!

Både bildkvalitet och kommentatorer är på topp...

Jag avnjöt gårdagens spanska VM-seger i en lägenhet på Hantverkargatan tillsammans med mina bästa vänner. En bra kväll på många sätt. Inramningen av matchen var perfekt med en spansk bar mittöver gatan. Vid segermålet och slutsignalen fullkomligt exploderade den minimala baren och festen pågick långt in på den tropiska (26 grader) natten.

onsdag 7 juli 2010

Gubben i lådan




söndag 4 juli 2010

Lagom badtemp



Vilken är lägsta temperaturen du pallar att bada i?

lördag 3 juli 2010

Att vaska

Vaskades inte

Jag funderar kring den nya vaskningskulturen. Vaskning har enligt uppgift mer och mer kommit att ersätta champagnesprutandet då det har börjat förbjudas av uteställena. Det funkar så att man beställer två flaskor champagne och ber bartendern vaska den ena, dvs hälla ut den i vasken. Det finns till och med en sms-tjänst för vaskning. Allt detta går såklart bara ut på att visa att man har pengar.

I min familj har "att vaska" blivit ett begrepp för att göra sig av med något, vad som helst. Pappa ska snart åka till tippen och vaska alla möbler från mitt gamla flickrum till exempel.

Vad vaskar du i sommar?

fredag 2 juli 2010

Glassig vinst

Rätt glass vann! Alltså har mina drygt två läsare bra smak.

torsdag 1 juli 2010

Inte kul