fredag 30 september 2011

Prettostatusar på Facebook

Jag har ju tidigare analyserat flera olika Facebookfenomen och nu tänkte jag störa mig lite på prettostatusar. De är gärna av den där Carpe Diemvarianten eller annat så kallat tänkvärt i stil med "när man skyller sina misslyckanden på andra bör man även ge dem äran av ens framgångar". De kan också komma i form av förtäckta kedjestatusar av typen "sätt det här på din status om du känner någon som har drabbats av cancer." Hur i helvete hjälper det den som är sjuk? Och hur i helvete orkar de värsta prettotyperna med sig själva?

8 kommentarer:

Madlar sa...

Urk...de värsta är "älskar mina barn", "mina barn är bäst", "<3 mitt älsklingsbarn". Nej, fram med sanningen "fan vad jag är less på mina avkommor" "skitsur på ungjäveln som inte lyssnar" eller "vidrigt barn säljes billigt".

Tove Kungsholmen sa...

Fast ibland kanske man bara vill snutta dem lite.

/En tjej som var nära statusen "längtar efter mina barn" tidigare idag.

Åsa Hellberg sa...

Jag klarar inte heller de där och får rent av så allergiska besvär att jag numera måste skita i FB.

Nipe sa...

Våga vägra kedjebrev liksom.
Fast just nu är jag mer överbelastad med personer som måste lägga upp låt-länkar till Spotify hela tiden. En låt i taget. Trist bara att de kom på 25 olika låtar som de vill delge alla på FB, denna timmen.

Anneli sa...

Halkade in här via Västgötskans blogg...och jag bara nickar igenkännande här. Och facebook har lagt in den där förbaskade spotifygrejen sammanlänkat med facebook och det går tydligen inte att göra nåt åt. Mina kontakter har förtvivlat undrat hur man tar bort den funktionen, men det går nog inte..

Millas Hälsoblogg sa...

Tycker inte heller om detta. Det fyller ju ingen funktion hur ska den sjuke må bättre av det.
Bra inlägg

Sus sa...

Jag lägger bara ut statusar då jag dricker champanje.

spiderchick sa...

haha det där med "sätt in det här på din status om du gillar din syrra bla bla" är så fjantigt.