lördag 7 januari 2012

Stressrelaterade tvätthallucinationer

Häromdagen undrade fina Ting vad hennes läsare har för känslor och tics inför tvätt. För mig är det ju lätt det här med att jag måste lukta på plaggen när jag hänger upp dem.

Ett större issue är att i perioder när jag är stressad så klarar jag inte att se smutsig tvätt. Inga verkliga problem varvar upp mig i nivå med smutsig tvätt. Och så hittar jag olika problem med min tvättsituation. På Kungsholmsgatan hade vi tvättstugan i källaren och ingen hiss. Fyra trappor och ett spädbarn som skulle kånkas tillsammans med smutstvätten, det var ett verkligt problem. Allt som har kommit därefter har varit rena (smutsiga?) och skära hallucinationer.Här anar jag potential inför en framtida stressperiod. Varför finns det så många program? Använder jag inte det mest ändamålsenliga? Hur fan ska jag hinna tvätta alla våra 73 sportjackor? Och finunderkläderna? Vad betyder Minne 1 och 2? Måste jag minnas något? Och varfør i helvede stavar de tömning på danska? 


Har du några tvättissues? Vilket tvättmedel är bäst? Använder du sköljmedel?

5 kommentarer:

Nipe sa...

Har också svårt för smutsig tvätt. Finns det tvätt i tvättkorgen måste det tvättas. Tvättmedel använder jag nog oftast Ariel Color, till alla tvättar. Sköljmedel vande vi oss av med när äldsta barnet började på en dagisavdelning som var allergiklassad. Då fick vi inte använda sköljmedel eller parfym eller liknande.
I övrigt har ja ginte mer issues än att vi har stora husspindlar i tvättstugan.

Bia sa...

Mitt issue är att min tvättstuga är läskig så min dröm är en egen maskin, klaga inte på danska du! ;)

Eller egen tvätterska, det kan man önska åtminsitne.

Anna sa...

Måste erkänna att jag också måste lukta på tvätten när jag ska hänga den. på något sätt som en försäkran om att den faktiskt är tvättad. :)

Och du, 116 pass är väldigt bra!

Anonym sa...

Fri från sånna tror jag?!?

Suzan sa...

Luktar du på alla plagg?

Jag använder flytande tvättmedel och sköljmedel som är oparfymerat, fast aldrig till träningskläder.