tisdag 6 mars 2012

Stans bästa och sämsta thaimat

Jag älskar Pad Thai nästan mer än själva livet. Stans bästa finns förvånande nog på grillkiosken vid brofästet på Lilla Essingen. Stans sämsta har jag egentligen hur många aspiranter som helst på men utan att ha smakat så gissar jag att vinnaren finns på bilden ovan. Inköpt nyss i KS Solnas entré.

Padmisären känns ändå okej för om två veckor ligger jag på en playa i Thailand och slurpar the real deal.

Gillar ni Thaimat? Har ni nån restaurang att rekommendera?

7 kommentarer:

Nipe sa...

Thaimat i den här änden av landet, innebär kinamat med lite lite lite variation. Just nu kan jag faktiskt inte komma på vad den lokala thairestaurangen har för variation. Ibland önskar jag att jag hade lite närmare till Sthlm.

Klankis sa...

Skojar du eller? Klå Fann Thai i Råsunda/Vireberg är bäst i Solna. Enda gången jag ätit bättre pad thai var på en liten marknad i Krabi. Och möjligtvis det jag köpte från en sån där båt på Phra Nang.

Malla sa...

Jag gillar pappas frus thaimat. Real deal liksom.

Tove Kungsholmen sa...

Får bli en tripp till Solna. Eller, jag är ju redan i Solna. Den på bilden köpte jag på KS. Och den var fullkomligt vidrig precis som jag trodde.

Men heter det Klå Fann verkligen?

Tove Kungsholmen sa...

Det stod visst i inlägget. Minnet är lika dålig som Padden.

Z sa...

Lampans Thai i Björkhagen är sjukt gott! På onsdagar har de Pad Thai på lunchen. Mycket gott, men mycket mättande. Matkoma är ett faktum efter att ha vara där! Man får även backa om man inte är mätt!

Klankis sa...

Det heter Klå Fann Thai, helt sjukt. Maten är bättre än namnet.