torsdag 12 mars 2009

Att få ett bröst upptryckt i ansiktetEn sak som slår mig när jag surfar runt på Familjeliv är hur många kvinnor som helt öppet fläker ut sina bröst till allmän beskådan. Gärna en bild från BB där hon ligger med helt öppen sjukhusskjorta och ler, ofta utan bebis i närheten av de nakna brösten. Jag ser två stora nackdelar med detta.

1. Jag blir äcklad. Har ingen lust att få deras mjölkstinna tuttar i nyllet även om jag såklart avstår från att klicka på bilden.

2. Är de så jävla naiva att de inte fattar att dessa bilder hamnar i orätta händer? Det finns massor av perversa typer som tänder på den här typen av bilder. Vill de att nån snuskig typ ska sitta och runka framför en bild på deras nyförlösta kropp och i vissa fall bebis? Ter sig mycket märkligt i mina ögon.

Att bilderna sprids på aparta siter har jag hört av flera poliser för den som vill veta källan.

Rensa gallerierna. För allas skull!!!

(Förhållandevis smaklig) bild från DN. På FL ser det annorlunda ut.

9 kommentarer:

Katja sa...

Kan kanske hålla med där :(

Rebecca sa...

alla är medvetna om att bilderna kan komma i andras händer men vem bryr sig? jag bryr mig inte om en 73årig äcklig gubbe runkar till mina bilder, det e ju hans ensak! han kan lika gärna runka till din ansiktsbild så ta bort din bild från bloggen så slipper den hamna i andras äckliga händer!

Elin sa...

Jag håller helt med dig!
Visst tog vi bilder när jag precis födde Edvin som visade mina bröst. Men dom bilderna är bara för oss! Vet inte ens om jag skulle vilja att min familj såg dom, känns lite privat tycker jag...

Johanna sa...

Jag håller med dig fullständigt!

Toves sa...

Rebecca
Visst kan han det men jag har en känsla av att runkgubbar är mer sugna på bröst än ansikten. Gissar att du är en av de som har tuttbilder på FL och nu känner dig träffad och lite obekväm.

Rebecca sa...

nej jag har inga sådana bilder i mitt galleri, själv så ammade jag inte just för att jag tycker att det e äckligt, absolut inget för mig. men bara för att jag tycker det e äckligt så säger jag inte att andra inte borde göra det

annalin sa...

Jag finner det lite komiskt att "surfa runt på FL" innebär att ens kolla på andras profiler, och då gå så långt som att titta på deras foton. Jag har nog mer tänkt att de fotona där möjligen har som enda funktion att kunna ses av såna "sekt-liknande" grupper som "Vi som vill plussa i mars" eller "Norrköpingsmammor juni", som följs åt på FL skitlänge.
Fast jag håller helt med dig om att det är onödigt att publicera en mammabröstbild - med eller utan baby. Kan inte påminna mig om att det någonsin tagits ett sånt foto på mig, varför skulle det vara kul att bevara egentligen?

Toves sa...

Rebecca
Äckligt att amma tycker jag är att gå lite långt men alla är vi olika.

annalin
Gör det rätt sällan men det händer. T.ex. om någon skrivit ngt jag tycker är bra eller knäppt, då går jag ibland in på vederbörandes profil för att kolla vad det är för en typ. Bäst grepp om det får man nästan av bilderna har jag upptäckt. Det är då dessa tuttbilder ibland kastar sig över mig...

Tella sa...

Håller med! Ibland är det så avslöjande med blod och hela fadderuttan att man blir rent av äcklad. Men som de flsta nyblivna mammor så ser de bara "underbarheten" i bilden, inte hur andra kan uppfatta den..