torsdag 30 september 2010

Tacka vet jag bajslukt


På toa på jobbet har tändsticksasken uppgraderats en rejäl smula. Jag brände av en sån (bara på prov, jag hade absolut inte bajsat) och höll på att kvävas till döds av svavelångorna.

Dags för 2,0

I höst ska jag skriva högskoleprovet för första gången på många år. Sist fick jag 1,6. Nu tänker jag toppa det. Såg en kul lista över kändisars resultat. Känns som om jag kommer slå E-type. Lätt.

Vad har du fått som bäst på högskoleprovet?

Adam Tensta och jag

Varje dag är det några personer som hamnar här genom att söka på "Tove Kungsholmen". Det känns nästan lite mäktigt.

Säljer de kiss på Konsum?

Problem med Blogger

Till sist har även jag drabbats. Man kunde tro att jag är odödlig men icke. Blogger krånglar med ditt och datt titt som tätt. För att inte helt falla in i tantspråket så kommer jag till saken:

Ska man byta? Vad ska man byta till? Wordpress?

onsdag 29 september 2010

Jag träffade min tvilling i Marc Jacobs butik!

Det var faktiskt helt sjukt. Jag flanerade omkring i butiken helt lugnt och så plötsligt stod det någon framför mig. Hon hade samma färger som jag och likadana kläder. När jag tog ett steg åt vänster så gick hon åt samma håll så att jag inte kunde passera (idiot). Hon var så snabb och kom så nära att vi nuddade varann. Jag hoppade till och insåg att jag stod framför en spegel.

Behöver jag säga att vi båda gick därifrån tämligen omgående?

Jag har påssjuka

Fula påsar till vänster, lite finare påsar till höger och mycket finare påsar i en annan påse mitt ibland alla de andra lite finare påsarna

Jag sparar på lite finare påsar. Och mycket finare påsar. Jag vet inte vad jag ska ha alla de här påsarna till. Dessutom har jag fryspåsar i en låda och såna där sladderpåsar från fruktdisken i en annan låda. I garderoben har jag mellanskiktspåsar.

Sparar ni på lite finare påsar?

Precis som jag!

Man måste äta minst två mackor...



...annars blir det orättvist mot det rostningsfack som inte får vara med och rosta.

Be för mig!

I detta nu börjar min tenta. Be för mig, det behövs!

tisdag 28 september 2010

Jag ljuger jämt för barnen


Ganska ofta kommer det barn som vill ha våra pantflaskor. Den dagen de även tar med sig glas, tidningar, kartonger, papper, plast, metall, batterier, glödlampor, elavfall, matavfall, farligt avfall och grovsopor så får de mina flarror. Tills dess ljuger jag och säger att vi inte har några.

Hårdsmält middag?

Här finns ungefär samma rätt i snyggare tappning

Ikväll har vi käkat pyramider. Inte så hårdsmält som det låter då de var gjorda av Scans nya kulkorvar (tänk: korvbollar), miniköttbullar, mozzarellakulor, körsbärstomater, oliver och gröna ärtor. Jag slängde helt enkelt ihop alla runda grejer jag hittade i köket. Mig själv undantaget.

Mycket uppskattat av Lovisa, Nils satte mest i halsen

Jag skippade faktiskt After Eightkulorna

Jag är tydligen inte kreativ och sympatisk

Klicka här och se åt vilket håll tjejen snurrar. Om hon bara snurrar medsols så använder du din högra hjärnhalva, den analytiska delen. Om hon snurrar motsols använder du din vänstra (hjärnhalva, inte fot), den kreativa och sympatiska delen. Kan du få henne att byta håll så är du bäst för då kan du kontrollera båda hjärnhalvorna. *

Hur gick det för dig?

* Jag vet inget om sanningshalten i detta test, hittade det på world wide web...

Lovisa gästbloggar


Fick just ett erbjudande om att gästblogga på joddler.se. Sajten verkar lite jobbig och dessutom så inleder de mailet med "Hej Lovisa!". Jag kanske ska låta henne skriva ett inlägg åt dem?

Bakar den matbröd också?



Jag funderar på att ta den faktiskt.

Hoppas hon hittade hem sen

Igår var jag på en lägenhetsvisning tillsammans med en person jag känner väl, Charlotte. När vi ska lämna visningen frågar mäklaren om hon är intresserad varpå hon svarar att lägenheten är i minsta laget. Då säger han att han har en större lägenhet på gång i närheten. Det tycker Charlotte låter intressant och frågar vilken adress den ligger på. Mäklaren säger att den ligger på Fleminggatan 62. Då tittar Charlotte på mig och säger "Exakt vilket hus är det nu då?".

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag upplyser henne att det är hennes eget hus.

(Adresser och namn är fingerade)

måndag 27 september 2010

Det gäller att ha kompisar med rätt namn

Eller att inte ha kompisar med fel namn snarare. Varenda gång jag läser nåt om den där bloggerskan Michaela Forni blir jag sugen på Lasagne al forno. Och på Facebook flaxar ibland en kompis kompis förbi. Hon heter Margarita. Då blir jag sugen på pizza. Och sprit.

Släpp blog awards 2010!

Förmedlar en glammig känsla

Vi vet ju redan vem som vann tidernas mest prestigefyllda bloggpris. När jag var och simmade häromsistens så såg jag att Kronobergsbadet hade sitt diplom på en mycket framträdande plats. Måste rota fram mitt och spika upp det på ytterdörren så att alla som passerar vet att det bor en äkta bloggstjärna där inne.

Nils är överintelligent


Killen både går, pratar, rabblar multiplikationstabellen och gör rörelser till Imse Vimse. Okej, en av dem är han lite svagare på men ändå. Jag minns inte att Lovisa pratade och spexade såhär mycket innan ett års ålder.

Nils ordlista:
* Mamma
* Pappa
* Titta
* Dä
* Tita/Ischa = Lovisa
* Ba = bra
* Bomma = blomma
* Eje = hej

Det enda som är märkligt är att han ju är lik Kalle. Det måste bara gälla utseendet.

söndag 26 september 2010

Förnedringen på ICA Nazi


Jag har varit på ICA Nazi och blivit förnedrad nu igen. Det är varmt så jag inleder med en rejäl svettattack. Butiken är lika fullpackad som ett indiskt tåg. Halva baken tittar ut ur jeansen när jag böjer mig ner för att hjälpa Lovisa att prova skor. Jag köper plastiga halvaprisetskor till min dotter på ICA Nazi. Jag sparar 40 öre på "ta tre betala för två" för att jag inte orkar räkna. Jag betalar överpris på det mesta för att jag inte självscannar. Jag upptäcker sent omsider att jag går med gylfen öppen. Jag anländer kassan bara för att betala 1500 spänn och inse att 10 %-kupongen ligger kvar hemma. Jag letar efter bilen på fel våning i det parfymerade bastuheta garaget. När jag väl hamnar på rätt våning hittar jag ändå inte bilen.

När vi kommer hem inser jag att skojävlarna blinkar också så nu har hela familjen epilepsi.

Individualistisk familj

Här ligger en sörja av namn

Upprinnelsen till vårt bröllop var en diskussion om Nils efternamn och en känsla av att vi ville att hela familjen skulle ha samma namn. Gifte oss gjorde vi men vi har fortfarande tre olika namnkombinationer på fyra personer.

Har ditt barn enkel- eller dubbelefternamn? Eller kanske trippel eller frippel*?

* Vad heter det egentligen? Fyrdubbelt blir ju åtta...

Tennispremiär and the city

Backhandvolley

Lovisa gick ju i tennisskola i somras och gillade det. Nu har hon börjat här i stan. Mycket dyrare, lite bättre faktiskt. Lovisa gillar också den här tennisskolan bäst. När jag frågade varför så svarade hon "för att det är inomhus". Så talar en riktig citykid!

Min största rädsla

Glad över att ha en rynkig hals istället för öronporisar

Jag är livrädd för att ha pormaskar i öronen. Det är en väldigt jobbig rädsla för man kan inte se efter själv hur det ser ut på öronfronten. (Har försökt med speglar i olika vinklar men man kommer inte tillräckligt nära.)

Vad är du rädd för skönhetsmässigt?

Noll respekt för hundägare


Tidigare i veckan var jag ute och joggade. Sprang precis och funderade på hur ofta hundar förpestar min joggingrunda på olika sätt. Som på beställning dök en överblonderad kärring med två okopplade kamphundar upp framför mig. Jag började gå medan jag funderade på hur jag skulle tackla det hela. I samma veva klev hundarna upp på en bänk (läs: ställde skitiga tassar på människobänk). När jag närmade mig frågade jag vänligt om kärringen kunde hålla i hundarna medan jag passerade. Hon bara glodde på mig så jag tänkte att hon inte förstod svenska och sa "eller är de väldigt lugna?". Då bräker hon med sin vidriga röda Marlbororöst "Ame, de står ju på bänken!!!". Jag säger att det inte spelar nån roll för jag är hundrädd. Vad tror ni satkärringen bräker ur sig då?

"Ame, du kanske inte ska vara ute och jogga om du är så himla hundrädd!!!" Då skrek jag "håll käften kärring" samtidigt som jag pekade finger och spurtade därifrån av rädsla att hon skulle bussa bestarna på mig.

Senare samma eftermiddag rullade jag barnvagnen i hundskit så att jag fick stå och manuellt ta bort det från hjulen innan jag kunde köra in vagnen hemma.

Det är synd men inte konstigt att man tappar respekten för alla hundägare när vissa beter sig som idioter!

lördag 25 september 2010

Faceraperace

Dålig bild på dålig Facerape

Alla unga (eller möjligtvis balla) kör med Facerapes. Nu vill jag låta bli att förklara för att få känna mig ball åtminstone inför de läsare som inte vet vad det är. Men okej, det är när man uppdaterar nån annans status på Facebook. Tror att det är lätt att göra när folk lägger ifrån sig sina iPhones men jag är inte säker. Vi med rostiga Samsungar kan inte mer än gissa.

Iallafall så har detta gjort att jag ibland sitter och drömmer om vilka Facerapes jag skulle vilja köra. Här är en kort lista:
  • ...är rätt lös i magen
  • ...har diarré
Jag anar ett mönster. Vilken Facerape skulle du vilja köra?

Viktminskning via GPS

Det handlar alltså inte om en vanlig GPS för jag hittar mat även i svåra förhållanden utan några som helst problem*. Nej, det är nån ny typ av magsäcksoperation. Eller är det lite drastiskt? Kanske skulle prova att äta mindre först?

* Utom i morse

Friska barn och sjuka föräldrar

Det är så osmidigt att ha en pigg och glad fyraåring och en om möjligt ännu piggare och gladare ettåring när båda föräldrarna är sjuka. Det enda som kan bli värre är en grinig fyraåring och en grinig ettåring. Eller en sjuk fyraåring och en sjuk ettåring. Eller om föräldarna ovanpå förkylningen får kräksjukan. Eller om barnen får kräksjukan. Eller om alla får kräksjukan.

Nämnde jag att vi inte har nån mat hemma?

fredag 24 september 2010

Hur luktar postmannen?

Måste alla lukta så illa just idag? Jag är känslig. Kollegorna luktar rök och lök. En luktade svett. En budkille luktade svettlök. Tyckte det var illa redan där. Men så kom den senaste budsnubben och han stank kiss!

Nu gömmer jag mig i väntan på Postmannen.

Bugaboo syskonvagn



Har nu sett på flera ställen att Bugaboo äntligen släpper en syskonvagn - Bugaboo Donkey. Jag är ju inte in the market för en sådan men den är så smart att jag måste skriva om den ändå. Den har två lägen så man kan växla mellan att ha den som enkelvagn och som syskonvagn. När det stora barnet är avlämnat på dagis lyfter man av sittdelen, lämnar den på dagis och skjuter ihop chassit om jag har förstått det hela rätt.

Modered, hjälp mig!


Är inte så svullen i fejan, det är knas med spegeln.

Igår blev det sent som man lite snyggt brukar uttrycka saken. Idag är jag på tidningsförlaget. Jag tror inte att moderedaktionen brukar köra "gör om mig" reportage men idag lär de göra ett undantag med mig. För sin egen skull.

Under omständigheterna är jag ändå ganska lyckad. Jag höll helt seriöst på att gå ut genom ytterdörren utan byxor i morse. I samma veva höll jag på att sätta på mig morgonrocken i tron att den var en jacka. Vad tusan morgonrocken gjorde i hallen är en annan historia.

Nyss höll jag på att elda upp kontoret när jag tände ett doftljus för att maskera eventuell eh, doft som kommer från mig. Tror att jag bör hålla mig riktigt lugn resten av dagen.

Dagens frukost


Matigt

torsdag 23 september 2010

Nils tog just sina första steg!!!

Och jag var inte där!!! Jag sitter i skolan och smågrinar för det känns så hemskt. Håller på med ett trist grupparbete som plötsligt känns ännu mer värdelöst. Allt annat känns faktiskt oviktigt och snart tror jag att jag börjar storgråta.

Skäms för mina barn*

Numera försöker jag bara djupandas när Kalle kommer hem med Nils klädd i en allergiframkallande kombo av färger och mönster. Ingen vet ju att han är min son också. Om de inte har varit i parken eller på lokala caféet eller biblioteket eller...

Fenomenet verkar gälla många pappor. Vad är det som är så svårt kan man undra? Kalle själv går inte klädd i lilagrönbrun Nalle Phu-outfit med både prickar och ränder. Tvärtom.

* Och självklart är jag stoltast i världen över mina fina kids i övrigt















Inte påklädda av pappa här














Inte här heller!

Blok?

Finns det där blokkonceptet fortfarande? Att man kunde göra en bok av sin blogg alltså. Hittar inget när jag Googlar men vet att Vimmelmamman har gjort en. Skulle vilja göra varsinn till barnen så småningom med fokus på de inlägg som handlar om dem. Det är faktiskt delvis därför jag skriver dem. För det här är ju ingen vanlig mammablogg, men det vet ni redan.

onsdag 22 september 2010

Kedjestatusar på Facebook

Jag börjar bli lite less på vuxna människor som kör "kedjestatusar" på Facebook. Typ: "En äkta vän är en vän som alltid håller dig i handen och finns bakom din sida och alltid torkar dina salta tårar i vått på torrt och älskar dig för just precis exakt den du är och alltid har en styrkekramiz och som du älskar lika mycket som din mamma som du visar att du älskar om du kopierar detta till din status. Om du har en sådan vän så sätt detta på din status! "

Seriöst, tror ni på tomten också?

Bästa (och enda) bröllopspresenten!


Jag sa ju att ni skulle få vänta till i vår men jag kan visst inte hålla mig. Vi fick en vecka i New York! Så himla bra! Jag har varit där några gånger de senaste åren och verkligen fått smak på stan. Kalle däremot har bara varit där när vi blev insöade i sommarkläder på väg till Florida. Oavsett antal tidigare besök så lär det här bli oslagbart - försommar, shopping och egen tid.

Nya läsare får här förklaringen till varför vi "bara" fick en present.

Jag har en könsneutral blogg här

Tror att det är typ 99 % kvinnor som läser min blogg. Varför? Jag skriver ju inte precis om syjuntor, bakning och förlossningar. Kanske inte heller om motorer, pungsvett och tuttar utan snarare ganska könsneutralt.

Läser män främst bloggar av andra män? Och omvänt för kvinnor? Vilket kön tror du dig ha? Rösta gärna i högermarginalen!

Toverall

Om de inte hade kostat en dryg tusing styck så hade jag köpt en. Det måste ju vara superskönt! Och de måste ju vara designade av nån norrman med för mycket pengar.

tisdag 21 september 2010

Jag har kolsyrat vatten direkt i kranen

Bubbelvattnet kommer alltså ur den snoppliknande saken till vänster. Och nej, jag städade inte innan jag tog bilden. Det är en bubbelvattenring faktiskt.

När vi flyttade hit så tyckte jag att det var brutalonödigt. Nu tycker jag bara att det är lite onödigt. Och nyss såg jag att Ting önskar sig en bubbelsnopp. Jag vill bara berätta att bubblorna har baksidor. Dels så är vattnet fisljummet och dels så behöver patronen bytas men ingen gör det.

Till alla ledare på Friskis & Svettis

Jag är varken en indisk prinsessa, en spansk salsadrottning, en gregoriansk munk eller en finsk folkmusikfanatiker. Jag är en nästan helt vanlig svennebanantjej som gillar att svettas till dito musik.

Med andra ord - på träningen vill jag höra Aqua, Metallica och Lady Gaga. Uppfattat?

Orup röker!

Jag har ju varit på Hasse för det här med hans rökning och nu är det dags att ge Orup en känga. Jag såg honom ivrigt sugandes på en morgoncigg utanför en musikstudio på Fridhemsplan vid 9-tiden. Funderade på att kasta mig mot bussrutan och göra tecken för att illustrera rökningens risker men jag lät bli.

Mina otrendiga stövlar


Fan vad misslyckat det känns att knata omkring i skolan i fula Vikinggummistövlar från Klädladan i Falerum när det inte ens regnar. Inte blir det bättre av att alla andra som har gummistövlar har sådana från Hunter förutom nån präktig sjukgymnaststudent med fotriktiga stövlar av ekologiskt naturgummi.

Bebislovisa och hennes tekniska familj


Det här klippet innehåller inte precis nån action men det har flera andra kvaliteter. Dels så är det ett av få filmklipp som finns på Lovisa som bebis efter att jag lyckades radera filmen med hennes första steg och några till. Dels så är det ganska kul att lyssna på de tre teknikerna som diskuterar själva filmandet. Två av dem är mina föräldrar, vem den tredje är har jag absolut ingen aning om.

måndag 20 september 2010

Valvaka 2006


Annan bebis, samma bleka mamma


Det kändes muntrare då onekligen

Nyttiga snacks (ostbågar)



Seriöst, hur kan de här små gullgrisarna vara onyttiga? De väger ingenting, är gjorda av majs och är helt torra. Det där att de är onyttiga måste vara en väl utbredd myt.

Sverigedemokraterna blir hovmästare

Västermalmsgallerian kl. 14.15 dagen efter valet, två killar i 14-årsåldern samtalar:

Kille 1: - Problemet nu är att Sverigedemokraterna får en sån där hovmästarroll
Kille 2: - Heter det verkligen hovmästarroll?
Kille 1: - Jepp!

Mystiska amerikanska besökare

De senaste dagarna har jag börjat få trafik från USA, främst Kalifornien. Någon/några googlar på olika märkliga saker och hamnar på inlägg som inte ens handlar om det de sökt på. Exempel: En besökare från Beverly Hills Googlar på "vaska" och hamnar på inlägget "de tog ut glädjen i förskott".

Är det nån som vet varför det blir såhär?

De tog ut glädjen i förskott


Vi trodde ju på en borgerlig majoritetsregering och barnen råkade visst ta ut glädjen lite i förskott.

söndag 19 september 2010

Hetsäter mot seger

Jag hetsäter ostbågar och märker inte ens att jag mår illa. Toppar med rött julte. Det är sjukt läskigt det här!

Update 23.37
Bajs!

Lovisa och Nils, aka Lo och Bo

Efter att ha namnmärkt 73 strumpor, trosor och tunikor så ångrar jag bittert att jag inte döpte barnen till Lo och Bo. Eller så kunde båda ha hetat Bo bara.

Valdagen 19.59

Helst vill jag lägga min valsedel i lådan då. Gillar känslan av att min röst räknas bland de sista och är med och avgör. Sen funkar det säkert inte så men ändå. I år går inte det för jag är gräsänka och det krockar med nattningen.

Ikväll är det oerhört viktigt att allt klaffar, faktiskt ännu viktigare än förra söndagen. Och sorry morsorna men ikväll kollar jag på Valvakan!

(Måste erkänna att även om jag tror på borgerlig seger så är jag ganska nervös. Gissar att jag inte är ensam om det...)

Världens senaste bröllopsmiddag

Middagen var en sen bröllopspresent från mina föräldrar och min förhandsgissning slog in - den intogs på Operakällaren. Menyn var samma som vid kronprinsessbröllopet och både maten och servicen var av toppklass. Vi satt i ett eget rum som dessutom är historisk mark. Det var nämligen precis där jag tog mina första steg i augusti 1981. Allt man gör ska man göra med klass, det insåg jag tidigt.

En kul anekdot är att kronprinsessparet har den goda smaken att ha samma favoriträtt som vi - oxfilé med potatisgratäng och bearnaisesås. Det ville inte monsieur Catenacci laga så han gjorde om det lite till den rätt som syns nedan.

Vi fick även en mycket trevlig bröllopspresent, mer om den blir det våren 2011.

Jag glömde kameran tyvärr så mobilen fick göra jobbet.

Övre delen av menyn

Då kör vi!

En del av en av förrätterna

Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grönärtssoppa med Kalixlöjrom. Pust!

Kalvytterfilé från Stenhammar gård med rostad schalottenlökcrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjankokta morötter i vitkål och dragonsky. Dubbelpust!

Brudparet

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad

Pappa i det historiska hörnrummet

Stora matsalen


Bye bye Opis!

lördag 18 september 2010

Skrytmiddag

Ikväll ska vi gå på överraskningsmiddag på nån riktigt fin restaurang. Sitter och klurar på var det kan vara. Tror man behöver åka bil så jag var inne på Edsbacka men Kalle sa att de har förlorat sin Michelinstjärna och ett sånt ställe kan det ju bara inte vara*.

Återkommer med facit och foto senare ikväll!

* Slår vad om att det är det bara för det

fredag 17 september 2010

Blå blå vindar

Har du bestämt hur ska du rösta*? Röstar du lika i alla valen?

* Om du inte har det så kan jag berätta att det börjar bli dags nu

Toviboi

Folk har mycket åsikter om det där knullprogrammet på 5:an. Jag har bara en enda - varför har de så satans fåniga smeknamn?

torsdag 16 september 2010

Tecken på att jag är rätt gammal

* Jag säger "men det minns nog inte ni" till mina klasskompisar typ varje dag*
* Jag slänger mig med fraser som "det måste vara minst 10-15 år sedan"
* Jag längtar efter söndagstidningen redan på onsdagen
* Ett av mina huvudfokus i livet är sopsortering
* Jag tittar på Antikrundan
* Jag är gift och har två barn

* De minns nog knappt millennieskiftet

En sommarbild på en tredjedel av sista punkten

En sommarbild på en annan tredjedel

Kommenterar du på din egen blogg?

Linda Rosing gör det. Gör du?

Om du inte vill svara här så rösta gärna i högermarginalen. Du får vara anonym.

onsdag 15 september 2010

Note to self: sätt på ljudlös nästa gång

Idag satt jag och väntade på en kompis när jag såg en ytlig bekant torna upp sig vid horisonten. Jag hade ingen lust att prata med ytlig bekant så jag fiskade upp mobilen och började låtsasprata i den. Precis när ytlig bekant gick förbi och kastade en blick på mig så ringde såklart mobilhelvetet.

En bra grej med p-boten

Den hade ett riktigt soft OCR-nummer.

Hjälp, min garderob rymmer!

Står garanterat stilla

Det heter fortfarande inte "walking closet".

tisdag 14 september 2010

Blocket i sitt esse

Nä, nu måste jag gå och lägga mig för klockan 06.45 kommer en tant förbi med en jacka jag kanske ska köpa. Tanten jobbar som driftledare på soptippen i Högdalen. Det hela känns väldigt glamouröst.

Min enda snygga kroppsdel

Jag tänkte att jag skulle byta bild på mig själv här på bloggen. Bildbytet visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag försökte ta några snyggbilder* men jag blir bara ful. Om jag blir ful på snyggbilderna kan ni tänka er hur jag ser ut på vanliga bilder. Kort sagt har projektet hakat upp sig.

Det blir lite tänder så länge, min enda snygga kroppsdel. Och inga hål har jag haft. Har jag sagt det förut? Okej, okej.

* Ni vet såna där som bloggare lägger ut och försöker låtsas att det är en avslappnad bild de knäppte i förbifarten men egentligen har de försökt ur 73 vinklar innan de fick till det

Marc har kommit hem!!!


Idag hämtade jag hem Marc. Nackdelen var att han var slut i den tänkta färgen. Fördelen var att jag knep det sista exemplaret. Den 23:e september öppnar han en egen Marc Jacobs butik på Smålandsgatan i Stockholm så jag ska kolla utbudet där innan jag bestämmer mig för gott.

Om det nu finns nån fashionista som läser mig blogg - tycker ni att nya Marc funkar till svart? Dåliga bilder tyvärr.

Den här bilden är ganska rättvisande för färgen

måndag 13 september 2010

Vill du också ha en hög stjärt? Gör som jag!

Idag utökade jag mitt träningskort så att jag också kan gå på gymet. Har nämligen upptäckt en grej. Jag blir hög av crosstrainern. Helt grymt. Trampar bara igång och fokuserar stenhårt på de röda siffrorna och vips har det gått 30 minuter och jag har en stjärt som sitter i höjd med bysten och så lever jag och den nyhöjda stjärten lyckliga i alla våra dagar.

Testa ni med! För ni minns det här va?

Livet från den ljusa sidan



Saker som hade varit värre:
  • Behöva använda hårt toapapper resten av livet
  • Inte få ha Gåsjacka och Timbisar nåt mer
  • Istället behöva ha flaxtröja resten av livet
  • Ha lösnäsa varje gång man gick på krogen
  • Äta frukost med Pernilla Wahlgren varje dag
  • Inte få lyssna på nån annan musik än Manboy*
  • Bara skriva pinsamma blogginlägg
  • Träna i stringdress à la Jane Fonda
  • Dras med ett osoft personnummer

* Iofs en realitet för många småbarnsföräldrar inklusive mig...

Tips på bra concealer?

Jag skulle precis skriva ett inlägg med den rubriken när den där autoifyllningsfunktionen fick mig att inse att jag har gjort det förut.

Jo, minnet funkar sådär, tackar som frågar.

söndag 12 september 2010

Lovisa på Gröna Lund

Idag var Lovisa, mamma och jag på Grönan. Det var inte urpremiär för L men förra gången var hon så liten att det här nog får räknas som den riktiga premiären.

På väg dit, Lovisa hade fått en tjuga av Kalle. På vägen hem konstaterade hon glatt att hon inte hade använt den; "vi använde bara era pengar!". She's got something there...

Favoriten, både mormor och bilarna

Karusell, jag blev nästan snurrigare än av Jetline

Jag åt merparten, very LCHF

Sötare Pettson får man leta efter


Men här har vi en som har den rätta Pettsonlooken